Over ons

Familiebedrijf

In 1979 startten Piet en Marian van den Berg hun fietswinkel en werkplaats op de huidige locatie aan het Heuvelplein. ‘Van den Berg’ groeide uit tot een begrip in Beek en Donk en verre omgeving.

Nu, ruim veertig jaar later, is zoon Jan enthousiast ondernemer en hét gezicht van Fietsvakman Van den Berg. Wisseling van de wacht maar geen wisseling van normen en waarden want ook Jan zegt persoonlijk ‘goedemorgen’, zet koffie voor je en neemt alle tijd voor jou als klant. Vriendelijkheid is al veertig jaar lang hét toverwoord bij Fietsvakman Van den Berg. Dorpse gemoedelijkheid en gastvrijheid bestaan nog steeds en dat voel je zodra je de drempel over stapt van de compleet vernieuwde showroom en werkplaats.

Jan

“Ik ben eigenaar van Fietsvakman Van den Berg. Acht jaar geleden heb ik de zaak definitief overgenomen van mijn vader. Van kleins af aan liep ik hier al rond en wilde niets liever dan meehelpen. Ik doe alles wat nodig is, van iedereen aansturen tot verkoop in de winkel. Maar mijn hart ligt echt in de werkplaats. De winkel is nu helemaal vernieuwd, daar ben ik echt heel erg trots op, we hebben echt wel iets neergezet hier samen. Vroeger was het echt een dorpswinkel, nu vervullen we steeds meer een regionale functie. Kom zeker eens binnengelopen, de koffie staat klaar.”

Wilbert

“Ik werk nu twee jaar bij Fietsvakman Van den Berg. Het meeste vind je me in de werkplaats, waar ik allerlei reparatiewerkzaamheden doe. Van remkabels tot lekke banden. Die afwisseling maakt het werk ook leuk. Twintig jaar geleden ben ik het vak ingerold. De fietsen zijn steeds complexer geworden, er komt meer techniek bij kijken en dat maakt het ook uitdagender. Een klant komt niet voor niets een fiets brengen. Ze horen een rammeltje of een piepje. Daar kan ik me dan echt in vast bijten.”

Paul

“Als je binnenstapt bij Fietsvakman Van den Berg zul je mij meestal als eerste treffen. Ik doe vooral de verkoop, sta in de winkel en neem fietsen aan voor reparatie. Ik ben niet van de mooie praat, het is zoals het is. Gewoon normaal doen, daar hebben de klanten het meeste aan en dat zijn ze ook gewend. Ik vind het mooi om klanten te adviseren als ze een nieuwe fiets komen kopen. Waar gebruiken ze hem voor, waar willen ze gaan fietsen? Zaken die invloed hebben op wat voor fiets het beste bij die klant past. Laatst kwam een klant binnen voor een fietstas en die ging naar huis met twee nieuwe fietsen. Leuk toch!”

Teun

“Ik combineer het werken bij Fietsvakman Van den Berg met mijn opleiding. Vier dagen in de week werken, een dag naar school. In de praktijk opgeleid worden is toch anders dan in theorie. Hier leer ik alles. Ik doe hier net wat er op het moment nodig is, maar reparaties vind ik het leukste. Als niet direct duidelijk is wat het probleem is, dat ik echt op zoek moet, daar houd ik van. Elke fiets is anders en zorgt voor een uitdaging. Geen dag is hetzelfde hier.”

Onze merken

Logo Van Raam Logo Achielle Logo Koga Logo Puky Logo Loekie Logo Bohlt Logo Roetz Logo Sparta Logo Batavus Logo Qwic Logo Rih
Call Now Button